Blog Janneke Roozen | Slechthorend en thuiswerken: hoe houd je je energieniveau op peil

Consument
Blog Janneke Roozen | tips voor slechthorenden

Thuiswerken is voor veel mensen het ‘nieuwe normaal’ geworden. Ook voor mensen die dit nog nooit eerder gedaan hadden. Sommigen geven aan meer moe te zijn dan anders. En voor anderen biedt het juist vele voordelen. Niet meer in een drukke trein stappen, geen rumoer meer op de achtergrond, of een bellende collega die je kan afleiden tijdens je eigen gesprek.

Toch blijft het wennen en kan het voor mensen die slechthorend zijn, op meerdere vlakken, een uitdaging zijn. Een koptelefoon over jouw hoortoestel heen of spraakafzien wanneer het beeld begint te haperen, lukt vaak niet. Of dat je iemand probeert te verstaan wanneer hij een kopje koffie zet of net even de hond aan het uitlaten is en je de auto’s op de achtergrond hoort razen. Wanneer je slechthorend bent, moeten je hersenen het ‘gemiste’ geluid opvullen, iets waar goed horende mensen nu ook tegenaan lopen. Meer dan normaal ben je nu afhankelijk van de techniek. Met deze nieuwe obstakels erbij, kost dat extra energie. En wanneer je slechthorend bent dus net een beetje meer. Toch kun je met wat hulp en aanpassingen goed thuis werken. En hoe zorg je ervoor dat jouw energieniveau goed blijft?

Over Janneke Roozen
Janneke Roozen was dertig toen zij door een aandoening aan haar oren plotseling slechthorend werd. Zij moest een nieuwe manier vinden en zichzelf verder ontwikkelen om goed te kunnen blijven functioneren. Zij schrijft hierover op haar website en wij delen regelmatig haar ervaringen en tips over diverse onderwerpen.

Lees hier de tips van Janneke voor thuiswerken.

Janneke Roozen. Blog met tips voor slechthorenden

 

Of je nu thuis werkt of op kantoor. Soms zijn aanvullende hoorhulpmiddelen een uitkomst of een aanpassingen van je werkplek noodzakelijk. Hier lees je meer over de mogelijkheden. 

gerelateerde pagina's: