Blog Janneke Roozen | Tips om goed te kunnen blijven functioneren op het werk

Consument
Blog Janneke Roozen | tips voor slechthorenden

"Na mijn eerste operatie, liep ik gehoorverlies op. Er werd mij een hoortoestel geadviseerd, waardoor ik beter zou kunnen functioneren. Het doel was dat ik weer zou gaan werken, maar ik had nog geen idee hoe ik dit moest aanpakken. Ik maakte een afspraak met de ARBO-arts om alles te bespreken en om een plan te maken. In de wachtkamer van de ARBO-arts  hoorde ik mijn naam, en daarna nogmaals mijn naam. Duidelijker én achter mij. Ik was totaal de verkeerde kant op gelopen… Meteen was duidelijk wat mijn probleem was en waar ik voor kwam.

Naast dat ik moeite had om te horen waar geluid vandaan kwam had ik nog meer klachten. Van mijn ARBO-arts kreeg ik te horen dat vermoeidheid een veel voorkomende klacht was onder mensen die slechthorend zijn. We kwamen tot de conclusie dat ik te weinig rust nam. Ik moest veel meer gaan luisteren naar mijn lichaam en al eerder stoppen.

Zelf werk ik in de geestelijke gezondheidszorg. Ik ben gedragstherapeutisch medewerker en projectleider. Ik heb op alle vlakken de hele dag uitdagingen met horen. Ik heb gesprekken, vaak met meerdere personen tegelijk. Daarnaast werk ik in rumoerige ruimtes. Ook neem ik deel aan vergaderingen en heb ik daarin vaak taken te vervullen. Vroeger deed ik het zonder nadenken. Dan kwam ik vaak ook moe thuis, maar nu kon ik na een halve dag bijna niet meer op mijn benen staan. Ik moest daarom echt op een andere manier gaan werken, wilde ik rechtop blijven staan. Het helpt mij om op wat dingen te letten, waardoor ik mijn energie beter kan verdelen."

Wil je weten welke dingen dit zijn en wat Janneke's tips ghiervoor zijn? Je leest het in dit artikel.

Janneke Roozen | tips voor slechthorenden op het werk

Over Janneke Roozen
Janneke Roozen was dertig toen zij door een aandoening aan haar oren plotseling slechthorend werd. Zij moest een nieuwe manier vinden en zichzelf verder ontwikkelen om goed te kunnen blijven functioneren. Zij schrijft hierover op haar website en wij delen regelmatig haar ervaringen en tips over diverse onderwerpen.

gerelateerde pagina's: