5 tips voor hoortoesteldragers in de zomer

Consument

De temperaturen lopen op, waardoor we verkoeling zoeken op het strand of langs het water. We smeren ons goed in als we de zon in gaan en het warme weer zorgt er ook voor dat we meer zweten. Dit kan effect hebben op uw hoortoestel. 5 tips om op warme zomerdagen uw hoortoestel extra te beschermen.
 

 1. Pas op met water
   
  Houd uw hoortoestellen zo veel mogelijk droog.
  Sommige hoortoestellen zijn zelfs geheel niet bestand tegen water of zijn zeer gevoelig voor water. Het betreft vaak de wat oudere modellen. Zorg ervoor dat u oudere hoortoestellen niet draagt wanneer u het water ingaat. Ook spetters kunnen het hoortoestel beschadigen.
   
  Nieuwere hoortoestellen zijn vaak wel waterbestendig en kunnen gemiddeld een half uur tegen water van maximaal anderhalve meter. Geen nood aan de man als de toestellen te water raken dus. Echter is het niet aanbevolen om met uw hoortoestellen te gaan zwemmen. Water kan namelijk op den duur de batterijen aantasten en de werking van het hoortoestel beïnvloeden. 
   
  Wees bovendien extra voorzichtig met zoutwater, daar zeewater zoutkristallen achterlaat en deze de werking van uw toestellen beïnvloedt en dat tot corrosie kunnen leiden.
   
  Is uw hoortoestel toch nat geworden? Zorg ervoor dat u uw hoortoestel goed droogt. Drogen kan door de batterijklep open te zetten, waardoor het toestel kan luchten of middels een daarvoor bestemde droogbox.

 2. Pas op met zonnebrand
   
  Goed insmeren is belangrijk voor uw gezondheid, een hoortoestel kan echter minder goed tegen de vettigheid van crèmes. Chemicaliën in zonnebrandcrème kunnen de kunststof buitenkant van het hoortoestel aantasten. Verwijder uw hoortoestellen wanneer uw zich insmeert met zonnebrandcrème en plaats de toestellen pas weer terug als u volledig bent ingesmeerd en uw handen hebt gewassen.
   
 3. Pas op met zweet
   
  Hoortoestellen zijn gemaakt voor alle dagelijkse situaties en activiteiten en daar hoort ook zweten bij. Hoortoestellen zijn dus bestendig tegen zweetdruppels. Echter zweten we allen meer in warm zomerweer, daardoor kan er ook condensatie optreden in het toestel.

  Het is belangrijk uw hoortoestel vaker te reinigen. Bacteriën houden namelijk van warme en vochtige plekken en vermenigvuldigen zich dan snel. Het schoonmaken van het hoortoestel op warme dagen kan gemakkelijk en snel met desinfecterende doekjes.

  Zorg er tevens voor dat u later op de dag of avond het hoortoestel goed laat drogen. Zweet en condensatie kunnen namelijk batterijen aantasten en zorgen voor een tijdelijke storing. Drogen kan door de batterijklep open te zetten, waardoor het toestel kan luchten of middels een droogbox.

 4. Pas op met zand

  Het is goed toeven op het strand of langs een recreatieplas met warm weer. Pas wel op met zand. De minuscule zandkorreltjes kunnen in het hoortoestel terechtkomen en de microaansluitingen blokkeren. Raak uw hoortoestel dus niet aan met zanderige handen.

 5. Pas op met direct zonlicht
   
  Leg uw hoortoestel niet in de directe zon wanneer u deze niet draagt. Bewaar uw hoortoestel uit de zon en bij voorkeur in een beschermend doosje, zodat het toestel niet te heet wordt. Hierdoor kan het kunststof namelijk smelten en vervormen.
gerelateerde pagina's: