Oren naar 5 jaar vakantie? Dat is nog eens goed besteed vakantiegeld

Consument

Aan de vooravond van de zomer begint ook langzaam het gewone leven weer op te starten. Terrassen, restaurants en festivalterreinen zijn weer open en ook mogen we naar de meeste landen reizen. Maar voor veel mensen is het ook dit jaar geen zomervakantie zoals andere jaren.
 
Dus als die vakantie er dan toch niet in zit dit jaar, wat dacht je van een eenmalige investering voor 5 jaar ontspanning en meer energie?

Want wist je dat jouw oren continu hard moeten werken? En dat al jaren zonder vakantie. Hard werken om alles goed te kunnen verstaan. Daar worden je oren moe van en jij – onbewust - ook. Slechter horen kost namelijk erg veel energie. En gaat bovendien ten koste van je lichamelijke en mentale gezondheid. Ruim 70% van de Nederlanders zou het moeilijk vinden om te accepteren dat ze niet goed kunnen horen. En dat blijkt ook uit het feit dat slechthorenden gemiddeld zo’n 7 tot 10 jaar wachten met het aanschaffen van een hoortoestel. Zo lang wacht je toch ook niet met het nemen van een vakantie?
 
Hard werken
Maar ook als je hoortoestellen draagt die al wat ouder zijn, moeten je oren harder werken dan nodig is. Een hoortoestel gaat gemiddeld vijf jaar mee. Vijf jaar lijkt een korte termijn, maar wees je ervan bewust dat geen enkel apparaat in het huishouden zo hard en langdurig werkt als een hoortoestel. Een hoortoestel heeft na vijf jaar dragen, op warme en soms vochtige plekken en in weer en wind, ongeveer 27.000 uur gewerkt. Dat is tweeënhalf keer zo veel als een tv indien je elke dag 6 uur tv kijkt en maar liefst 30 keer zo veel als een stofzuiger als je elke dag een half uur stofzuigt en als een koffiezetapparaat indien je elke dag vier poten koffie zet. Zoals we zeiden: hard werken.
 
Lang niet iedereen vervangt een hoortoestel binnen die vijf jaar. En dat is wel degelijk belangrijk. Dat komt bijvoorbeeld door de techniek die veroudert. Technologische ontwikkelingen gaan snel en de techniek kan in die vijf jaar wel twee à drie generaties verder zijn. Naast de vooruitgang van de techniek neemt een hoortoestel af in kwaliteit. De levensduur hangt nauw samen met hoe intensief de toestellen gebruikt worden en onder welke omstandigheden. Ook connectiviteit en onderhoud spelen daarbij een rol, net als de verandering van je eigen gehoor.
 
Gedurende die extra jaren dat je een hoortoestel draagt, hebben je oren en je lichaam en geest het zwaar. Gun je oren en jezelf die welverdiende rust. En wat is er nu mooier dan een vakantie van vijf jaar? Ga daarvoor dit jaar niet naar een reisbureau, maar naar een audicien. Dat is nog eens goed besteed vakantiegeld.