Blijf in contact met je audicien! Hoe? Er zijn verschillende manieren.

Consument
Slechthorendheid en gezondheid

In een aantal situaties is het van belang om in contact te komen met je audicien. Of het nu gaat om een consult, aanpassingen die gedaan moeten worden, uitleg over je toestel of om een vervolgafspraak te maken. Mocht je bijvoorbeeld niet helemaal tevreden zijn in bepaalde luistersituaties, zit er iets niet comfortabel genoeg of heb je een vraag over batterij, onderhoud of een feature, is het belangrijk dit gelijk met je audicien te bespreken. Ongemak kan vaak met een kleine aanpassing voorkomen worden.
Hierbij kun je op verschillende manieren in contact komen met je audicien. Zelfs aanpassingen kunnen tegenwoordig door de audicien op afstand gedaan worden. Wij zetten de verschillende manieren om in contact te komen met je audicien op een rij.

Via een online gesprek
Als er één ding is die we in corona tijd hebben geleerd is het wel om digitaal besprekingen te voeren. Hierbij kun je beeldbellen via programma’s als Skype, Facetime, Zoom, Teams of WhatsApp. Hierbij sta je in direct contact met de audicien waardoor je gelijk je vragen en wensen kan doorgeven. Zoals hierboven al aangegeven kan de audicien vervolgens, wanneer nodig, wijzigingen in de software van je hoortoestel doorvoeren. Lukt dit niet? Dan kun je tijdens het online gesprek er ook voor kiezen om een fysieke afspraak te maken.

Via een mobiele applicatie
Er zijn ook veel audiciens en fabrikanten die een eigen mobiele applicatie (app) hebben. Via deze app kun je een aanpas verzoek doen. Vervolgens kan dit eventueel op afstand doorgevoerd worden. Hierdoor kun je wanneer je problemen aan je hoortoestel ervaart dit gelijk doorgeven aan de audicien. Hierbij krijg je antwoord wanneer het probleem is opgelost. Het kan zijn dat de audicien contact met je opneemt voor een fysieke afspraak of meer informatie.

Even langsgaan
Uiteraard kun je ook altijd even langsgaan. Heb je de tijd en ben je meer van het persoonlijke contact? Dan staat de audicien vaak ook in de winkel voor je klaar. En meestal krijg je er ook nog eens een lekkere kop koffie bij.
 
Twijfel je over de mogelijkheden bij jouw audicien? Dan kun je altijd even bellen of mailen om te mogelijkheden te bespreken.