De laatste trends omtrent hoortoestellen

Consument
De nieuwste hoortoestellen en innovaties

Technologie is iets wat zich continu ontwikkelt en zich ook altijd zal blijven ontwikkelen. Zo ook de technologie omtrent hoortoestellen. Vandaag de dag gebruik je jouw hoortoestel niet alleen meer om beter te horen, maar voor veel meer. Zo kunnen veel hoortoestellen omgevingsgeluiden onderdrukken, muziek afspelen, telefoneren, je hartslag meten of zelfs je fysieke en mentale activiteiten meten. Er komen steeds meer handige snufjes bij. Maar hoe zit het met de allernieuwste hoortoestellen? Wij zetten de laatste trends omtrent hoortoestellen op een rij. 

Recente ontwikkelingen
Wanneer we naar de in 2022 uitgebrachte hoortoestellen kijken valt op dat bij bijna elk hoortoestel door de fabrikant wordt aangegeven dat gebruikers gesprekken in groepen of met veel achtergrondgeluid beter kunnen volgen. Daarnaast beschikken veel toestellen over BlueTooth waarmee een verbinding met bijvoorbeeld je telefoon of tablet gemaakt kan worden. Ook kunnen sommige moderne toestellen, via een speciale app van de fabrikant, verbinding maken met het internet zodat je bijvoorbeeld een melding krijgt als er een e-mail binnenkomt of als er bij je thuis wordt aangebeld.  

De recente ontwikkelingen gaan nog verder. Sommige nieuwste generatie hoortoestellen kunnen gesprekken in een vreemde taal volgen en deze vertalen. Een andere nieuwe functie is dat hoortoestellen kunnen monitoren of een gebruiker valt. Wanneer dit gebeurt kan er een waarschuwing naar bijvoorbeeld een familielid verzonden worden, met een gps locatie waar de gebruiker is gevallen. 

Ten slotte zien we ook dat batterijen en accu’s steeds langer meegaan. Zo hoef je straks je hoortoestel veel minder vaak op te laden, en zit je minder snel met een leeg hoortoestel. 

Welk snufje zou jij willen zien? 
Er is al heel veel mogelijk, maar wij zijn benieuwd: wat zou jij nog handig vinden om als snufje toe te voegen aan je hoortoestel? Is het iets wat te maken heeft met het verbeteren van je gehoor, batterijduur of juist een extra gadget? Wij horen het graag. Je kunt dit met ons delen door te reageren onder deze post op onze social mediakanalen.

gerelateerde pagina's: