Een hoortoestel op proef

Consument
Tips hoortoestellen

Wist u dat het mogelijk is een hoortoestel een periode op proef uit te proberen? Of het nu gaat om een eerste hoortoestel: helpt een hoortoestel mij voldoende? Of wanneer u toe bent aan een nieuw toestel: is een nieuw toestel inderdaad nog beter? Een hoortoestel mag u altijd vrijblijvend uitproberen.
 
In deze proefperiode kunt u uw hooroplossing in verschillende luistersituaties ervaren om te weten te komen het hoortoestel u voldoende voordeel oplevert in uw dagelijkse leven. U krijgt een hoortoestel maar liefst 8 weken op proef. Zo heeft u alle tijd om het hoortoestel in verschillende situaties te testen en om te wennen aan het gevoel in uw oren, de functionaliteiten van het toestel en het bedienen ervan. Wij adviseren dan ook de hoortoestellen zo veel mogelijk te dragen gedurende deze 8 weken.
 
Dit is prettig en bovendien ook noodzakelijk. Bij een audicien zit u in namelijk een stille kamer, waar de spreker voor u zit. Dat is in het dagelijkse leven doorgaans niet het geval. Thuis is de akoestiek vaak net even anders net als met televisiekijken, als u onderweg bent, in een supermarkt of bij vrienden en familie op bezoek of bij het uitvoeren van een hobby. Waarschijnlijk allemaal situaties waaraan u minder plezier beleefde of waarvan u zich helemaal bent gaan terugtrekken, omdat u het niet meer goed hoorde.
Een hoortoestel is niet als bril. Het is niet het bepalen van een sterkte, glazen erin en klaar. Bij een hoortoestel komt meer kijken bij het afstellen op uw persoonlijke situatie, eisen en wensen. En de voor u optimale instellingen vinden, neemt wat tijd in beslag.
 
Merkt u dat het hoortoestel nog niet optimaal werkt of doen er zich binnen deze periode veranderingen voor? Dan stelt uw audicien het toestel voor u bij en probeert u opnieuw het toestel in de verschillende luistersituaties.

Informeer bij een audicien naar de verschillende hooroplossingen en de mogelijkheden. 
 
Na 5 jaar een nieuw hoortoestel
Een hoortoestel gaat gemiddeld 5 jaar mee. Vijf jaar is de gemiddelde levensduur en na deze 5 jaar bent u toe aan een nieuw toestel. Ook technologie speelt een belangrijke rol als het gaat om hoelang een hoortoestel voldoende effectief is. Wij raden u aan om na 5 jaar bij uw audicien te informeren naar de mogelijkheden van een nieuw hoortoestel. Ook een volgend toestel kunt u 8 weken op proef uitproberen.