Met de draagbare TV spraakversterker OSKAR zijn gesprekken op TV beter te volgen voor personen met gehoorproblemen

Consument
Professional
De nieuwste hoortoestellen en innovaties

Met de nieuw op de markt gebrachte draagbare TV spraakversterker OSKAR zijn gesprekken op TV beter te volgen voor personen met gehoorproblemen. Groothandel BB Hearing geeft aan dat met deze versterker dialogen op televisie weer net als vroeger te volgen zijn. Een mooi hulpmiddel voor slechthorenden die thuis hun favoriete films of series beter willen kunnen volgen. Wij vertellen graag meer in dit artikel.

Dialogen op tv duidelijker en beter volgen
OSKAR is ontworpen met twee knoppen: een aan/uit-knop, waarmee ook het volume kan worden geregeld, en een "spraakfilter"-knop, waarmee - indien gewenst - de stemmen in TV dialogen in drie stappen worden geoptimaliseerd en hinderlijke achtergrondgeluiden worden verminderd.

Met een druk op de knop worden stemmen en belangrijke frequenties voor spraak actief benadrukt, terwijl storende achtergrondgeluiden worden uitgefilterd en geminimaliseerd. 

OSKAR spraakversterker
OSKAR is ontworpen met twee knoppen: een aan/uit-knop, waarmee ook het volume kan worden geregeld, en een "spraakfilter"-knop, waarmee, indien gewenst, de stemmen in TV dialogen in drie stappen worden geoptimaliseerd en hinderlijke achtergrondgeluiden worden verminderd.

Zo geniet men van goed geluid dat gemakkelijk te horen is en daarnaast van stemmen die duidelijk te verstaan zijn. Ook heeft OSKAR een hoofdtelefoonaansluiting.

OSKAR heeft een ingebouwde lithium-ion batterij met een capaciteit tot 16 uur en kan vervoerd worden dankzij het handvat aan de zijkant. Het meegeleverde oplaadstation laadt de batterij in vier uur op. Het basisstation zelf kan op de TV worden aangesloten via de optische digitale uitgang of de lijnuitgang van de TV en zendt het geluid draadloos naar de OSKAR met een bereik tot 30 meter.

Producteigenschappen

  • Televisiegeluid komt rechtstreeks naar de stoel van de luisteraar.
  • Kan indien gewenst bij de luisteraar bijv. op de leuning of tafel neer worden gezet.
  • Eenvoudige bediening.
  • Drie voorgeprogrammeerde spraak optimalisatie functies.
  • Hoogwaardige aluminium behuizing met draaggreep.
  • Lithium-ion oplaadbare batterij met 16 uur bedrijfstijd.
  • Draadloze verbinding tot 30 meter.
  • Keuze om met koptlefoon te luisteren.

Kijk voor meer informatie op de website van BB Hearing

gerelateerde pagina's: