Phonak onthult Virto Black: een volledig verbonden hoortoestel in de vorm van een oordopje

Consument
Professional
De nieuwste hoortoestellen en innovaties

Phonak daagt percepties van hoortoestellen uit met de wereldpremière van Phonak Virto Black, een volledig verbonden in-het-oor (IHO) hoorapparaat dat baanbrekende Marvel-hoortechnologie combineert met de stijl van moderne oordopjes.

Virto Black is het eerste op maat gemaakte hoortoestel van Phonak met de voordelen van Marvel-technologie, waaronder universele Bluetooth-streaming, handsfree bellen en een gepersonaliseerde luisterervaring via de myPhonak-app. In combinatie met een Roger-accessoire kunnen dragers van Virto Black ook tot 10x beter horen dan normaal horen in lawaaierige situaties en over afstand door het Roger-signaal rechtstreeks in beide oren te streamen.

Een wereld van connectiviteit
Virto Black is 's werelds eerste op maat gemaakte hoortoestel dat rechtstreeks streamt vanaf zowel iOS®, Android ™ of vrijwel elk ander Bluetooth®-audioapparaat. Het beschikt over maximaal 16 functies voor hoorprestaties die samenwerken om dragers te helpen contact te maken met iedereen in hun leven. Ondertussen werkt de microprocessorchip tegelijkertijd op vijf draadloze protocollen, waaronder Bluetooth Classic, Bluetooth LE, Binaural VoiceStream Technology ™, Airstream Technology ™ en Roger, waardoor de draadloze connectiviteit wordt geboden die hoortoesteldragers tegenwoordig verwachten.

Met Virto Black kunnen hoortoesteldragers een telefoongesprek beantwoorden, beëindigen of weigeren met een simpele druk op een knop, terwijl ze hun telefoon in hun zak, tas of op een tafel in de buurt houden. Met ingebouwde microfoons kunnen dragers hun apparaten gebruiken als draadloze headsets, wat resulteert in echte handsfree gesprekken.

Phonak Virto Black

Aan de buitenkant op maat gemaakt, aan de binnenkant gepersonaliseerd
Alle Virto Black hoortoestellen zijn op maat gemaakt met behulp van de nieuwste 3D-printtechnologie en vervolgens vakkundig met de hand geassembleerd. Zo zit het toestel de hele dag comfortabel in het oor. Aan de binnenkant levert Virto Black een gepersonaliseerde luisterervaring dankzij biometrische kalibratie, die 1.600 unieke datapunten van iemands oorafdruk analyseert om directionele microfoonplaatsing te optimaliseren en een exacte pasvorm te garanderen.

In tegenstelling tot traditionele oordopjes betekent de aangepaste pasvorm van Virto Black dat de apparaten de hele dag comfortabel kunnen worden gedragen en tijdens het sporten niet uitvallen. De geavanceerde hoortechnologie vergemakkelijkt betere communicatie met vrienden en geliefden in plaats van de drager te beperken tot een eenmalige consumptie van gestreamde inhoud die gebruikelijk is bij sommige oordopjes. 

Het stigma van het hoortoestel confronteren
Alleen al in de VS zijn bijna 40 miljoen mensen met gehoorverlies, vijf procent van de wereldbevolking, en de gemiddelde persoon wacht zeven jaar om een ​​behandeling te zoeken. Ondanks enorme technologische vooruitgang en een groeiend aantal onderzoeken dat onbehandeld gehoorverlies koppelt aan gezondheidsproblemen, worden hoortoestellen nog steeds in het algemeen als ongewenst beschouwd.

Virto Black is ontworpen om de lijnen te vervagen en mensen te helpen sneller een oplossing te zoeken dankzij het stijlvolle ontwerp en de innovatieve technologie voor hoortoestellen die zelfs geschikt zijn voor ernstige gehoorverliezen. Een recent onderzoek onder meer dan 600 mensen over de hele wereld onthulde dat, voor personen die geen hoortoestellen dragen, individuen Virto Black zouden kiezen in vergelijking met traditionele in-het-oor-hoortoestellen. Dit was het meest prominent in de leeftijd van 18-56 jaar, wat suggereert dat de jongere dragers misschien comfortabeler zijn met een ​​gewaagd, stijlvol product als Virto Black.

Phonak Vitro Black

Award winner op CES 2020
De Phonak Virto Black was aangekondigd op de 2020 Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Daar won het de Engadget Award voor ‘Best Accessibility Tech’.

Virto Black is vanaf 21 februari in Nederland beschikbaar via de audicienswinkel.

Over Phonak
Phonak, lid van de Sonova Group, heeft zijn hoofdkantoor in de omgeving van Zürich, Zwitserland, en werd in 1947 opgericht uit een passie om de uitdaging van de moeilijkste gehoorproblemen aan te gaan. Zeventig jaar later is deze passie nog even groot. Als toonaangevende innovator in de branche bieden we het breedste portfolio van levensveranderende hooroplossingen. Van pediatrisch tot ernstig gehoorverlies, we blijven ons inzetten voor het creëren van hooroplossingen die het leven van mensen veranderen om sociaal en emotioneel te gedijen. Wij geloven in het creëren van een wereld waar ‘Life is on’ voor iedereen.

Bij Phonak geloven we dat goed horen van het allerhoogste belang is om alles uit het leven te halen. Onze missie is al meer dan 70 jaar om de levens van anderen sociaal en emotioneel te ontwikkelen met behulp van geavanceerde hooroplossingen. Life is on.

Sonova over haar lidmaatschap van GAIN
Wij geven gehoor met ons lidmaatschap van GAIN, omdat miljoenen mensen leven met een barrière tussen hen en hun familie, vrienden en de activiteiten waar ze zo veel van houden. Allemaal omdat ze niet goed kunnen horen. Dit hoeft niet zo te zijn. Wij weigeren dit te accepteren. Wij weten zeker dat we samen het verschil kunnen maken.

gerelateerde pagina's: