Signia introduceert mondkapjesmodus in app voor alle Xperience hoortoestellen

Consument
Professional
Corona en slechthorendheid

Signia heeft een nieuwe functie geïntroduceerd in de app die zorgt voor verbetering van het verstaan van gesprekspartners die een mondkapje dragen. Een uitkomst voor hoortoesteldragers in deze Corona-tijd, omdat het dragen van een mondkapje geluid aanzienlijk dempt en daarbij spraakafzien belemmert. Ook mensen met een normaal gehoor ervaren een verminderd gehoorvermogen van ongeveer 30%, wanneer ze praten met iemand die een masker draagt.

De verminderde verstaanbaarheid door mondkapjes komt bovenop het toch veelal moeilijke verloop van verstaan in geroezemoes en lawaai dat slechthorenden normaliter al ondervinden. Signia heeft onderzocht welke delen van de spraak minder goed doorkomen door het dragen van een mondkapje. Door op de ‘mondkapjes’-knop in de app op de smartphone te drukken, krijgen deze delen van de spraak in het hoortoestel extra nadruk. Tegelijkertijd wordt achtergrondlawaai onderdrukt.

Gedempt geluid verwijderen zonder het masker te verwijderen
Deze functionaliteit is beschikbaar in de Signia app onder het universele luisterprogramma en verschijnt op het scherm als een knop die u gemakkelijk aan en uit kunt zetten. Terwijl het is ingeschakeld, vangen de hoortoestellen spraak optimaal op, zodat de woorden duidelijker klinken en achtergrondgeluid wordt verminderd om u te helpen begrijpen wat er wordt gezegd.

Wanneer u klaar bent met praten met de persoon die een masker draagt, kunt u de mondkapjesmodus net zo gemakkelijk deactiveren. Met de hoortoestellen kunt u dan weer uw omgeving in natuurlijk klinkende harmonie horen, omdat u niet langer uw aandacht hoeft te richten op de spraaksignalen van één persoon gedempt door een mondkapje.

Beschikbaarheid

De nieuwe mondkapjes knop is beschikbaar voor de Signia hoortoestellen Styletto X, Pure Charge & Go X en Pure 312 X. De minimale besturingssysteemvereisten voor uw smartphone of tablet, zodat u de mondkapjesmodus in de Signia app kunt gebruiken, zijn Android 6.0 of iOS 11 .

Neem voor meer informatie over Signia Xperience hoortoestellen en de app, contact op met een audicien.

gerelateerde pagina's: