Starkey introduceert mondkapjesmodus in app voor Livio hoortoestellen

Consument
Professional
Corona en slechthorendheid

In deze bijzondere tijden, waarin het dragen van een mondkapje deel uitmaakt van ons dagelijks leven, worden met name slechthorenden geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. 
Het verstaan van mensen met een mondkapje is met name vermoeiend voor slechthorenden. Zelfs mensen met een normaal gehoor ervaren een verminderd gehoorvermogen van ongeveer 30%, wanneer ze praten met iemand die een masker draagt.

Starkey's Livio series biedt hiervoor -in combinatie met de Thrive App op de smartphone- een oplossing. De nieuwe functie, de zogenaamde 'maskermodus', maakt een optimale aanpassing van de Livio hoortoestellen voor specifiek deze situaties mogelijk. Een eenvoudige instelling in de Thrive App is voldoende om het spraakverstaan te optimaliseren. Een uitkomst voor hoortoesteldragers in deze tijd, omdat het dragen van een mondkapje geluid aanzienlijk dempt en daarbij spraakafzien belemmert. 

Een zeer effectieve innovatie die in deze tijd slechthorenden, die hun gehoorverlies eerder niet als ernstig genoeg hebben ervaren en nog niet besloten hadden om een hoortoestel te kopen, wellicht overtuigt een hoortoestel te gaan dragen.

De functie is gemakkelijk in te stellen voor slechthorenden die reeds een Livio hoortoestel dragen. Om zeker te zijn van een goede werking na de Thrive update wordt aangeraden om de hoortoestellen los te koppelen en opnieuw te verbinden met de smartphone. 

Instellingen in de Thrive app
Na de app-update zijn slechts twee eenvoudige stappen nodig om de maskermodus te activeren.

  • Selecteer het menu 'Instellingen' van de Thrive App in de rechter benedenhoek.
  • Selecteer de 'Hoortoestel Instellingen'.
  • Daar vindt u een nieuw item: 'Masker Modus'. Activeer deze met de slider.Via het
  • Startscherm en het menu 'Programma's' is nu een individueel luisterprogramma zichtbaar: 'Masker programma'. Dit kan worden geactiveerd wanneer beter verstaan van mensen met een mondmasker gewenst is.

    Beschikbaar vanaf Livio 1200 en hoger.

'Edge' Modus
De Livio Edge AI hoortoestellen beschikken over de Edge Modus. Deze unieke spraakoptimalisatie op basis van kunstmatige intelligentie zorgt voor een uniek, helder geluidsbeeld. De Edge modus wordt eenvoudig geactiveerd door dubbel te tikken op de hoortoestellen. Het "zoomt" in op de situatie van dat moment en stelt alle adaptieve parameters van de Hearing Reality Pro zo in dat er een uniek helder geluidsbeeld ontstaat. Ideaal voor de vele verschillende situaties waarin we de mondkapjes tegenwoordig in het dagelijks leven tegenkomen.

gerelateerde pagina's: