Phonak introduceert nieuwe Roger On

Consument
Professional
De nieuwste hoortoestellen en innovaties

Hoortoestellen worden steeds beter, maar goed verstaan in gezelschap blijft voor veel slechthorenden een grote wens. Speciaal hiervoor kan een extra richtmicrofoon, die draadloos verbonden is met uw eigen hoortoestellen, uitkomst bieden. Dit hulpmiddel is ook bekend onder de naam solo-apparatuur.

Hoortoestelfabrikant Phonak introduceert regelmatig innovaties op dit vlak, de Roger On microfoon is de meest recente. De microfoon kan midden op tafel gelegd worden of vanuit de hand op de spreker gericht worden. Zo wordt spraak opgevangen om het extra te versterken, omgevingslawaai blijft op de achtergrond. Het is het krachtigste hoorhulpmiddel in de strijd tegen lawaai dat bovendien met alle merken hoortoesteldragers te combineren is (niet alleen Phonak).

Hulp in vele situaties
De richtmicrofoon kan vanuit de hand op de spreker gericht worden, ideaal op een verjaardag, bij een drankje na het sporten of bij het loket op een druk treinstation. De kwaliteit van een richtmicrofoon wordt bepaald door de prestaties in toenemend lawaai. Goedkope richtmicrofoontjes zullen in relatief rustige situaties een goede oplossing bieden, maar zodra omgevingslawaai toeneemt gaat het spraakverstaan snel achteruit. Dit kan een prima oplossing zijn als een partner een zachte stem heeft of als de spreker wat verder weg is zoals bij een lezing/cursus: door de spreker het microfoontje om de hals/op het revers te laten dragen verbetert het spraakverstaan op vele meters afstand aanzienlijk.

Maar de grote uitdaging zit juist in het vele omgevingslawaai zoals in gezelschappen, daar laten de meeste microfoontjes het afweten. Daar blijven de Roger microfoons van Phonak nog wel goed presteren, wat het dus de aanbevolen oplossing maakt in een restaurant, verjaardag, bridge etc. Bij een verjaardag of spelletjesavond legt u de microfoon midden op tafel. Optioneel kan met de handige smartphone app een luisterrichting vastgezet worden, ideaal als men even andere sprekers discreet wilt ‘wegdrukken’ om zich op één persoon te concentreren. Of hang de microfoon bij een partner/vriend om de hals als u met z’n tweeën bent en u de ander beter wilt verstaan. Dit geeft een uitstekend resultaat in de thuissituatie of buiten de deur (restaurant, fietstocht, winkelstraat).

Tot slot laten Roger microfoons zich ook prima aan de TV, computer of tablet aansluiten om daar moeiteloos van te genieten.

Gratis proef en vergoeding
Kunt u wel wat extra ondersteuning gebruiken? Informeer bij uw audicien voor een gratis proef met de Roger On microfoon van Phonak. Uw audicien kan ook meer vertellen over vergoedingen vanuit de basis zorgverzekering. Meer informatie vindt u op de website van Phonak.

 

gerelateerde pagina's: