Een passende oplossing voor bereikbaarheid en veiligheid is maatwerk

Consument
Professional

Een reguliere rookmelder voor slechthorenden – veiligheid of schijnveiligheid? Slapen met een hoortoestel in is niet prettig, logisch dat het hoortoestel veelal de nacht op het nachtkastje doorbrengt. Maar wordt de rookmelder dan nog wel gehoord?

Ook overdag gaan het hoortoestel weleens uit. Dat geeft tegelijkertijd rust en onrust, want het contact met de omgeving is verminderd of zelfs weg. De deurbel en telefoon zijn dan makkelijk te missen. Op die momenten vertrouwen op de overige zintuigen kost veel energie en niet iedereen heeft een huisgenoot die het luisteren even kan overnemen.

Met een passende oplossing blijft men zelfredzaam: 24 per dag bereikbaar en veilig.

Een wek- en waarschuwingssysteem zorgt ervoor dat akoestische signalen in huis, zoals een rinkelende telefoon, de deurbel of een piepende rookmelder worden omgezet in visuele of voelbare prikkels. De signalen kunnen worden ontvangen op flitslampen (visuele informatie), een trilontvanger (combinatie van voelbaar/visueel), een wekker met trilschijf (combinatie van een luid geluid/voelbare prikkels/visuele prikkels), smartphone (voelbaar/visueel) of een smartwatch (voelbaar/visueel). Meerdere ontvangers kunnen worden gecombineerd.

Voor alle soorten hoorhulpmidden adviseren wij u uw audicien te raadplegen voor de meest geschikte oplossing voor uw situatie. Lees meer over het wek- en waarschuwingssysteem.

Multi Care Systems is de partner voor audiciens voor advies over bereikbaarheid- en veiligheidsoplossingen.

MCS

gerelateerde pagina's: