Nieuws

Mondkapjes, een belemmering voor slechthorenden. Tips voor mensen met en zonder gehoorverlies

Het dragen van mondkapjes is op steeds meer plekken verplicht en wordt langzamerhand de norm. Effectief voor de volksgezondheid, voor slechthorenden vormen maskers echter ook een belemmering. Bovendien ziet u niet (snel) dat iemand slechthorend is. Wat kunt u doen om rekening te houden met slechthorenden? En wat kunt u zelf doen om het uzelf gemakkelijker te maken als u aan gehoorverlies lijdt? Lees de tips.  

Lees meer

5 tips voor hoortoesteldragers in de zomer

De temperaturen lopen op, waardoor we verkoeling zoeken op het strand of langs het water. We smeren ons goed in als we de zon in gaan en het warme weer zorgt er ook voor dat we meer zweten. Dit kan effect hebben op uw hoortoestel. 5 tips om op warme zomerdagen uw hoortoestel extra te beschermen.

Lees meer

Ik ga op vakantie en neem mee: een hoortoestel

Waar moet u aan denken als u op vakantie gaat als hoortoesteldrager? Of u dit jaar nu de grens over gaat of kiest voor een vakantie in eigen land, er kan van alles gebeuren. Vergeet uw hoortoestel daarom niet te verzekeren. Hoortoestellen zijn namelijk niet altijd standaard verzekerd tegen verlies of diefstal.

Lees meer

7 redenen om vandaag nog een hoortoestel te overwegen

Het kan zijn dat u merkt dat u iets minder goed hoort, maar een bezoek aan een audicien blijft uitstellen. Misschien uit laksheid, misschien uit schaamte. Wat de reden ook is, er zijn voldoende redenen om wel iets aan uw slechthorendheid te doen. Slechthorendheid zonder dat u daar iets aan doet, kan namelijk flink wat gevolgen hebben voor uw mentale en fysieke gezondheid. Wij geven u 7 redenen om vandaag nog een hoortoestel te overwegen.

Lees meer
Deel deze pagina