Nieuws

Rookmelders redden levens | Brand Preventie Weken

In slechts een paar minuten staat een huis in brand. Rookmelders zijn cruciaal voor de veiligheid van uzelf, uw familie en uw huis. Maar wat als u het signaal van een rookmelder niet (goed genoeg) kunt horen? Duidelijke alarmering is essentieel om ongevallen te voorkomen. Lees meer over de mogelijkheden en raadpleeg uw audicien.

Lees meer

Starkey introduceert mondkapjesmodus in app voor Livio hoortoestellen

In deze bijzondere tijden, waarin het dragen van een mondkapje deel uitmaakt van ons dagelijks leven, worden met name slechthorenden geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Starkey's Livio series biedt hiervoor een oplossing! De nieuwe 'maskermodus' functie optimaliseert spraakverstaan wanneer er een mondkapje gedragen wordt.

Lees meer

Verborgen corona-leed: slechthorenden dupe van mondkapjes en anderhalvemetersamenleving

Na gebarentolk Irma Sluis tijd om door te zetten in emancipatie slechthorenden. Een op de tien Nederlanders heeft last van slechthorendheid. Nu mondkapjes nog een lange periode de norm blijven en steeds meer informatie digitaal wordt aangeboden, wordt het voor slechthorenden lastiger om actief mee te doen aan de maatschappij. De Week van de Toegankelijkheid, die loopt van 5 tot 11 oktober, vraagt aandacht voor digitale toegankelijkheid – extra relevant gezien dit verborgen corona-leed.

Lees meer

Week van de Toegankelijkheid | Maatschappij nog steeds onvoldoende toegankelijk voor slechthorenden

We zijn allemaal aan zet om effectief verschil te gaan maken in de toegankelijkheid van onze samenleving voor slechthorenden. Tijdens de Week van de Toegankelijkheid, van 5 tot 9 oktober, vragen ook wij hiervoor extra aandacht. De week staat in het teken van digitale toegankelijkheid. Hoe staat het ervoor met digitale middelen voor slechthorenden, zoals websites, video's, webinars, college's en bereikbaarheid van een klantenservice? Neemt iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid? In hoeverre zijn openbare gebouwen hierop ingericht en hoe gaan bedrijven hiermee om? En in de huidige situatie: wordt er voldoende rekening gehouden met slechthorenden in de anderhalvemetersamenleving en met de mondkapjesplicht? Wij zijn van mening dat er nog veel te winnen valt.

Lees meer
Deel deze pagina