Nieuws

Experts verwachten veel nieuwe tinnituspatiënten in Nederland, hoe voorkom je blijvende gehoorschade?

Tinnitus oftewel oorsuizen, we schreven er al veel over. Hoe tinnitus wordt ervaren verschilt per persoon en kan variëren tussen een piep-, sis-, fluit-, brom- of ruis toon. Nu het aantal jongeren met oorsuisproblemen zo snel toeneemt, pleit kenniscentrum VeiligheidNL voor een betere structurele opsporing van gehoorschade bij jongeren. Het liefst al bij basisschoolleerlingen. Wij vertellen meer in onze blog.

Lees meer

Voorkom gehoorschade op je werk

Nu de zomervakantie in het grootste gedeelte van Nederland voorbij is, keren de meeste mensen weer terug naar het werk. Hierbij is het belangrijk om een gezonde werkomgeving te creëren, zeker met betrekking tot je gehoor. Veel werkgevers en medewerkers zijn namelijk niet (voldoende) op de hoogte van de risico’s die verbonden zijn aan blootstelling aan hard geluid op de werkvloer. Maar hoe voorkom je gehoorschade op de werkvloer? Wij vertellen graag meer via deze blog.

Lees meer

Universele gehoorbescherming voor verschillende situaties

Met gehoorbescherming zorg je ervoor dat je gehoor in verschillende situaties op de juiste manier beschermd wordt. Deze bescherming is belangrijk, want gehoorschade en - verlies zijn onomkeerbaar. Er zijn diverse soorten gehoorbeschermers. Denk hierbij aan standaard oorkappen voor het werken met bijvoorbeeld machines of oordoppen met filters voor musici. Hoe harder het geluid en hoe langer je hieraan blootgesteld wordt, hoe groter de kans op gehoorschade en hoe beter de gehoorbescherming moet zijn.

Lees meer

Hoe ga ik om met oorsuizen?

Tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd, is een storend geluid wat kan klinken als een piep-, sis–, brom- of ruis geluid. Hoe de oorsuizen ervaren worden verschilt per persoon. Er zijn veel personen die last hebben van oorsuizen. In Nederland heeft zo’n 10 tot 15 procent van de bevolking tinnitus. Deze storende geluiden kunnen in het dagelijkse leven erg lastig zijn voor iemand die het heeft. Maar hoe ga je om met oorsuizen? Wij vertellen graag meer.

Lees meer

Veiligheid en gezondheid op je werk: bescherm je gehoor en hoe blijf je gezond functioneren?

Op 28 april 2022 is het ‘World Day for Safety and Health at Work’. Een door de Verenigde Naties in het leven geroepen dag waarop extra wordt stilgestaan bij het creëren van een veilige werkomgeving. Wij vinden het belangrijk stil te staan bij veiligheid en gezondheid op werk met betrekking tot je gehoor. Want veel werkgevers en medewerkers zijn niet op de hoogte van de risico’s die verbonden zijn aan hard geluid op de werkvloer en goed en gezond blijven functioneren als je slechthorend bent.

Lees meer
Deel deze pagina