Hoorzorg op afstand: de moderne service van uw audicien

Consument

Stel u ondervindt een probleem of heeft een aanpaswens, bijvoorbeeld in een specifieke luistersituatie waarmee u te maken heeft. Dan is het tegenwoordig soms mogelijk voor uw audicien om uw hoortoestellen op afstand via internet voor u in te stellen. Er zijn op hoofdlijnen twee methoden voor deze ‘hoorzorg op afstand’, die zeker in deze Coronatijd van grote weerwaarde zijn.

1.     App op smartphone

De eerste mogelijkheid is dat u een aanpasverzoek doet met de app van uw merk hoortoestel. Uw audicien lost vervolgens uw vraag of wens op afstand voor u op. Dat aanpasverzoek noemen we een ‘ticket’. U kunt uw verzoek eventueel precies op het moment doen dat u in die specifieke luistersituatie bent. U hoeft het probleem of de wens dus niet te onthouden of te noteren totdat u bij uw audicien met een afspraak terecht kunt (in de winkel dan wel via een zogenaamde realtime of live sessie).
U krijgt in de app bericht van de audicien dat uw hoortoestellen opnieuw zijn ingesteld en u kunt vervolgens in meerdere situaties beoordelen of het inderdaad een verbetering is. Indien uw probleem is opgelost, kunt u de wijzigingen vervolgens zelf in uw hoortoestellen opslaan. U bent dus steeds zelf actief betrokken bij de gehele procedure.

2.     Realtime via Skype, Facetime of Whatsapp

Een andere mogelijkheid is, zoals hierboven benoemd, een ‘realtime’ contact met uw audicien. Dat gaat via de app van uw hoortoestel, het lijkt sterk op beeldbellen via Skype, Facetime of Whatsapp. U heeft direct contact met uw audicien en bepreekt uw vragen en wensen. De audicien kan vervolgens ook meteen eventuele wijzigingen in de software van uw hoortoestellen doorvoeren. U maakt daarvoor dan samen met uw audicien een afspraak voor een specifieke datum en tijd. Die aanpassingen worden ook digitaal doorgevoerd.

Beide mogelijkheden kunnen natuurlijk ook naast elkaar worden toegepast. Het belangrijkste is het resultaat, namelijk dat u van goede service en professionele dienstverlening van uw audicien kunt genieten, terwijl u daarvoor niet altijd speciaal naar de winkel hoeft.

Heeft u met uw hoortsoetel niet deze mogelijkheid. Informeer bij uw audicien naar de mogelijkheden of toestellen waarmee deze service wel uitgevoerd kan worden. 

gerelateerde pagina's: