Dirigent Jaap van Zweden over waarom gehoorbescherming zo belangrijk is

Consument
Professional
Preventie
musicus en dirigent Jaap van Zweden, over het belang van een goed gehoor en de juiste gehoorbescherming. 

Dirigent en musicus Jaap van Zweden vertelt over het belang van gehoorbescherming en zijn ervaring daarmee. Zo geeft hij aan: “Het belang van goede gehoorbescherming wordt lang niet overal onderkend. Zeker onder jongeren wordt slechthorendheid nog teveel gezien als een probleem van ouderen. Maar iedere professional in de muziekwereld weet dat schade aan je gehoor door harde geluiden sneller ontstaat dan je denkt. Samen met NOIZEZZ willen we het taboe op gehoorbescherming doorbreken. Er zijn tegenwoordig zo veel mooie producten om zowel je gehoor te beschermen, als de kwaliteit van geluid te behouden”.
 
Bewustwording in het belang van goed horen
Zeker onder jongeren kan de bewustwording met betrekking tot gehoorbescherming groeien. Het gehoor kan door harde geluiden snel achteruit gaan. Zeker onder uitgaanspubliek en professionals in de muziekindustrie. Volgens onderzoek heeft de helft van de mensen tussen de 12 en 35 jaar het volume van hun oordopjes te hard staan. Ook heeft deze groep regelmatig te maken met (te) hard geluid in clubs en kroegen. Dit kan vervolgens gehoorverlies, gehoorschade of een constante piep in het oor (tinnitus) veroorzaken. Oordoppen met een filter dragen bij aan het aanzienlijk verminderen van eventuele gehoorschade.
 
Bewustwordingscampagne belang gehoorbescherming
Oorstukjes-, gehoorbeschermingsfabrikant NOIZEZZ is in samenwerking met Jaap van Zweden met een nieuwe bewustwordingscampagne gestart, waarbij het belang van gehoorbescherming centraal staat. Door middel van deze campagne hoopt de fabrikant het belang van goede gehoorbescherming onder muziekliefhebbers te benadrukken.
 
NOIZEZZ geeft aan als doel te hebben om mensen te beschermen tegen gehoorbeschadiging en tegelijk maximaal te laten genieten van geluid. Met Jaap van Zweden als ambassadeur wil NOIZEZZ muziekliefhebbers én professionals aanspreken. Want om alle jongeren met deze boodschap te bereiken, is ieders hulp hard nodig.
 

gerelateerde pagina's: