Beurzen & events 2020 | Kennisdeling, de digitale mogelijkheden voor de audicien

Professional

In de hoorbranche staat het najaar in het teken van beurzen en scholing. Dit jaar is het net allemaal even anders. Hoewel GAIN betreurt dat live events dit jaar niet door kunnen gaan zoals we gewend zijn, hebben gezondheid en veiligheid altijd de hoogste prioriteit. Innovatie biedt bovendien voldoende andere mogelijkheden dit jaar. 
 
Welke digitale opties de EUHA dit jaar biedt leest u hier en behaal ook dit jaar voldoende StAr-punten door op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen, binnen de hoorbranche en op productniveau. 

Digital EUHA Congress
 
Eén van de grootste vakbeurzen in onze branche, dat jaarlijks in Hannover georganiseerd wordt door de European Union of Hearing Aid Acousticians (EUHA) en de Duitse Vereniging voor Gehoorapparaten (BVHI), is verplaatst naar 2021. Om de hoorzorgprofessional toch van interessante vakinformatie te voorzien, is er dit jaar een uitgebreid digitaal lezingenprogramma. Het digitale programma loopt van 9 oktober tot en met 8 november 2020.
 
Het programma biedt een breed scala van de nieuwste kennis van experts, productinnovaties en digitale manieren om verbinding te maken tussen bezoekers, sprekers en exposerende bedrijven. The Digital Future Friday op 9 oktober is de grootse aftrap, waar tal van bedrijven (waaronder een aantal GAIN-leden) hun technologische ontwikkelingen en productinnovaties presenteren op virtuele beursstands (Company Info-Points). Hier hebben bezoekers toegang tot de nieuwste productinformatie en kan er met vertegenwoordigers gesproken worden via live-chat of videogesprek.

Meer informatie over de Digital Future Friday, de Company Info Points en de EUHA digitale lezingen zijn hier beschikbaar. Lezingen blijven overigens tot 8 november online beschikbaar.

Specsavers Clinical Conference

De Specsavers Clinical Conference is dit jaar een geheel virtuele conferentie en wordt gehouden van 6 tot 9 oktober 2020 van 8.30 tot 12.00 uur.

De virtuele conferentie is geheel gericht op e-health en heeft op vrijdag 9 oktober een speciaal programma voor hoorzorgprofessionals. Op deze dag:

  • Het nieuwe normaal: communiceren met slechthorenden
  • Een korte masterclass over gebarentaal
  • Hoortoestellen op afstand aanpassen
  • Digitale etiquette: do's & dont's

Ook als u niet voor Specsavers werkt, bent u van harte welkom. Lees meer over het programma.

Audicienscongres

Het eerder verplaatste Audicienscongres, georganiseerd door AuDidakt, is definitief geannuleerd. In 2021 vindt er weer een Audicienscongres plaats met interessante programmaonderdelen rond het thema innovatie.

Bij- en nascholing | StAr-punten

Dit jaar wordt er vanuit AuDidakt wel een uitgebreid digitaal scholingsaanbod aangeboden over enkele relevante onderwerpen. Ook bieden aangesloten GAIN-leden digitale introducties van hun productinnovaties: de nieuwste hoortoestellen, de laatste software en andere hooroplossingen en -hulpmiddelen. Ook kunt u meer leren over onder andere programmeren op afstand, tinnitus, wek- en waarschuwingssystemen en gehoorbescherming.
 
Bekijk hier het aanbod voor 2020, waarmee u geaccrediteerde StAr-punten kunt behalen.

Optitrade

Of de Optitrade Audiologie Marathon doorgaat is nog niet bekend, voorlopig worden er in ieder geval kennissessies georganiseerd. Op donderdag 24 september om 12.00 uur vindt het tweede Optitrade Audiologie Webinar plaats. Het thema dat centraal staat, is ‘De Audiologiemarkt na Corona met extra Marge en Traffic‘. De coronacrisis heeft het gedrag van consumenten definitief veranderd en daar kunnen juist lokale audiciens gericht op inspelen. Met een goede analyse van de klanten en gebruik makend van de juiste technieken kan een voorsprong op de concurrentie verkregen worden. Lees meer. 

GAIN-event | 2021 jubileumjaar
 
Het jaarlijkse GAIN-event, waar kennisdelen en elkaar ontmoeten centraal staan, vindt in 2020 niet plaats. Het event wordt verplaatst naar 2021 en zal in het teken staan van het 30-jarige bestaan van GAIN. De vorm waarin het GAIN-event plaatsvindt, wordt afhankelijk van de omstandigheden bepaald. U wordt middels onze nieuwsbrief op de hoogte gehouden over de invulling van het event én het jubileumjaar.