Stappenplan naar de hooroplossing die bij je past

Consument
Slechthorendheid en gezondheid

Je merkt dat je slechter hoort. Of het kan zijn dat je omgeving je daar al een aantal keren op gewezen heeft. Maar waar te beginnen? Of ben je toe aan een nieuw hoortoestel? Ook dan wil je natuurlijk de beste mogelijkheden.

Iedereen in Nederland heeft recht op een goed passend hoortoestel. Stichting Hoormij.NVVS heeft samen met audicienorganisaties een 5 stappenplan ontwikkeld om je op weg te helpen naar een passend toestel. Dit in de vorm van een infograpic en een animatie van 90 seconden. Hiermee vind je de hooroplossing die bij je past.

Stappenplan Hoormij
(Klik om te downloaden)
 
Horen is er bij horen
Ruim 1,3 miljoen Nederlanders zijn slechthorend. Daarvan hebben 500.000 mensen wel een hoortoestel nodig, maar schaffen dat niet aan: gemiddeld duurt het tien jaar voordat mensen zo ver zijn. En dat is zo jammer, want gehoorverlies kan leiden tot het vermijden van sociale activiteiten, isolement en verminderde cognitieve functies. Er is zelfs een link met dementie en een verhoogd valrisico. Een gezond gehoor is dus essentieel voor je welzijn en je mentale en fysieke gezondheid.
  
10 stappenplan en meer informatie
Wil je toch nog iets meer informatie? Op deze pagina hebben we de weg naar een optimale hooroplossing in 10 stappen onderverdeeld en geven per stap zorgvuldig aan wat je precies te wachten staat, van je eerste afspraak tot de laatste aanpassingen.
 

gerelateerde pagina's: