GAIN-leden ontvangen Hearing Technology Innovator Awards voor de beste innovaties in de hoorindustrie van het afgelopen jaar

Consument
Professional

Innovatie is één van de speerpunten van GAIN. Wij stimuleren innovatieve productontwikkelingen die leiden tot verbetering in diagnostisering en behandeling. De meest innovatieve hoortechnologieën in de hoorbranche worden erkend door de Hearing Technology Innovator Awards, georganiseerd door de toonaangevende (Amerikaanse) Hearing Health & Technology Matters. Daarom zijn wij enorm trots dat maar liefst vier GAIN-leden (meerdere) awards hebben ontvangen voor hun technologische innovaties binnen de hoorindustrie.
 
De awards kennen zes categorieën: hoortoestellen, soloapparatuur, ondersteunende technologie en software, apparatuur voor professionals, oor-implantaten en hoorzorg op afstand. In vijf van de zes categorieën zijn GAIN-leden geprezen.

De meest innovatieve hoortoesteltechnologie | Starkey, Phonak en ReSound

Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan de innovatie of de fabrikant die het afgelopen jaar de grootste vooruitgang vertegenwoordigt in professionele hoortoesteltechnologie. In de categorie ‘hoortoestellen’ vallen maar liefst drie GAIN-leden in de prijzen.

Gouden Award: Starkey Livio Edge AI
Het eerste hoortoestel met kunstmatige intelligentie en ingebouwde sensoren dat zich volledig richt op de samenhang van het gehoor en de mentale en fysieke gezondheid. De nieuwste generatie Livio Edge AI levert de meest geavanceerde Artificial Intelligence technologie die mogelijk is in moderne hoortoestellen. Deze technologie biedt gebruikers slimme, realtime aanpassingen voor uitdagende geluidsomgevingen.

Zilveren Award: Phonak Audéo Paradise
Audéo™ Paradise is een multifunctioneel hoortoestel met toonaangevende draadloze connectiviteit dat een uitstekende hoorervaring levert. Audéo Paradise is het eerste hoortoestel dat profiteert van Sonova's nieuwe geluidsverwerkingschip, PRISM (Processing Real-time Intelligent Sound Management). Het toestel geeft, met nieuw ontwikkelde hardware- en softwarefuncties, toegang tot geluiden in talloze omgevingen. Een geïntegreerde bewegingssensor detecteert wanneer de gebruiker zich voortbeweegt en een gesprek voert en kan vervolgens de hoortoestelmicrofoons automatisch sturen voor optimaal spraakverstaan.

Bronzen Award: ReSound ONE
ReSound ONE is een baanbrekend hoortoestel dat een individuele en natuurlijke hoorervaring biedt. ReSound ONE™ met M&RIE is een nieuwe klasse hoortoestellen waarvan de microfoon en Receiver in het oor zit. Hiermee benutten gebruikers de volledige werking van de oorschelp om het signaal op te vangen. Bovendien bevat ReSound ONE de nieuwe All Access Directionaliteit en de door de gebruiker te activeren Ultra Focus-instellingen. Deze eigenschappen verbeteren de spraakherkenning aanzienlijk, terwijl de ruimtelijke waarneming behouden blijft, ook in zeer complexe luistersituaties.

Persoonlijke luisterapparatuur | Phonak

Deze onderscheiding erkent persoonlijke luisterapparaten die de grootste waarde leveren aan mensen met gehoorverlies. Persoonlijke luisterapparatuur omvat een breed scala aan niet-prescriptieve technologieën die zijn ontworpen om geluiden te versterken voor mensen met gehoorverlies, zoals persoonlijke versterkers en andere draagbare luistersystemen.

Zilveren Award: Phonak Roger Select
Deze soloapparatuur is de go-to wanneer een hoortoestelgebruiker het spraakverstaan wilt verbeteren in specifieke luistersituaties. Dit hulpmiddel heeft maar meerdere microfoons in zes richtingen, hierdoor wordt 360° spraak gedekt. Het verstaan van groepsgesprekken bij achtergrondlawaai is hierdoor 61% beter dan met alleen een hoortoestel. In groepsgesprekken wordt er automatisch geschakeld tussen verschillende sprekers. De gebruiker is zeer flexibel daar de apparatuur midden op tafel geplaats kan worden en is te dragen om de nek of op kleding.

Ondersteunende techniek en software | Starkey en Phonak

Deze award erkent fabrikanten en diensten die zijn ontworpen om de toegankelijkheid voor mensen met gehoorverlies te verbeteren. De technologische ontwikkeling van software en apps, is - met name de afgelopen tijd - met een duizelingwekkende snelheid vooruitgegaan.

Gouden Award: Starkey Thrive Care App
ThriveCare is een unieke nieuwe feature van Livio Edge AI. Gebruikers kunnen informatie over hun fysieke activiteit, hoortoestelgebruik of sociale interactie inzien en delen met geselecteerde familieleden, vrienden, mantelzorgers of zelfs professionele zorgverleners. Zorgverleners kunnen hiermee desgewenst op dagelijkse basis de mentale, fysieke conditie van de hoortoesteldrager bewaken en actie ondernemen.

Bronzen Award: MyPhonak App
Phonak introduceert een reeks gepersonaliseerde digitale oplossingen, zodat gebruikers het meeste uit hun nieuwe hoortoestellen kunnen halen. Via de myPhonak app kunnen hoortoesteldragers eenvoudig het niveau van achtergrondgeluiden aanpassen. Ook is het via de app mogelijk dat de audiciens op afstand de hoortoestelinstellingen bijstelt. De app is uiterst gebruiksvriendelijk.

Hoorzorg op afstand | Oticon

Deze categorie erkent innovaties rond hoorzorg op afstand die de ervaring voor de professional en de consument verbeteren. Remote care, de technologie als aanvulling op de dienstverlening van een audicien, is - zeker in deze tijd - van ongekende toegevoegde waarde in de hoorzorg zijn gebleken. Hierdoor hebben consumenten in veel gevallen toch de zorg kunnen ontvangen die door de omstandigheden niet altijd in de audicienswinkel geboden kon worden.

Bronzen Award: Oticon RemoteCare
Met Oticon RemoteCare kan de audicien de gebruiker op een voor beide partijen geschikt moment ondersteuning bieden in specifieke luistersituaties. Oticon RemoteCare is geïntegreerd in de nieuwste aanpassoftware Oticon Genie 2. De audicien kan in een sessie real time de nodige aanpassingen doen aan de instellingen van het toestel en tevens direct feedback ontvangen. De sessie kan als video- of spraakoproep uitgevoerd worden. Daarbij is het mogelijk tijdens de sessie korte tekstberichten uit te wisselen.

Lees meer over de awards op de website van Hearing Health & technology matters.

gerelateerde pagina's: