Je hoortoestel online laten aanpassen of bijstellen

Consument
De nieuwste hoortoestellen en innovaties
Tips hoortoestellen
Slechthorendheid en gezondheid

Het dragen van een hoortoestel is een ideale oplossing om (weer) beter te kunnen horen als je gehoor minder is. Een hoortoestel is vandaag de dag niet alleen nuttig om beter te kunnen horen, maar moderne toestellen beschikken over veel meer handige snufjes. Zo kun je e-mails ontvangen, muziek luisteren, achtergrondgeluiden dempen en nog veel meer. De zoektocht naar het hoortoestel die bij jou past begint vaak bij de audicien

Wij raden aan om ook na de aanschaf van je hoortoestel in contact te blijven met je audicien. Na de aanschaf vindt er eens per half jaar nazorg plaats om te kijken of je hoortoestel aangepast of bijgesteld moet worden. 

Wist je dat een hoortoestel ook online aangepast of bijgesteld kan worden? 

Hoortoestel online aanpassen of bijstellen
Het online laten aanpassen van je hoortoestel wordt ook wel ‘remote fine-tuning’ genoemd. Hiermee wordt via een app door een audicien op afstand je hoortoestel bijgesteld aan de hand van jouw wensen. Je kunt telefonisch of via de app aangeven wat je graag anders wilt, en vervolgens wordt dit op afstand doorgevoerd. Ervaar je ongemak of een probleem? Dan kun je dat gemakkelijk aangeven en een audicien kijkt (digitaal) met je mee wat er aan de hand is en hoe dit opgelost kan worden. Soms is een aanpassing in instellingen voldoende. Zo hoef je niet meer voor kleine aanpassingen naar een audicien toe, maar kun je gewoon vanuit huis je hoortoestel laten bijstellen. Ook ideaal wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent. Maar let op: het kan zijn dat oudere hoortoestellen niet over deze functie beschikken. 

Je kunt ook tijdens je proefperiode je hoortoestel op afstand laten aanpassen of bijstellen. Zo worden aanpassingen sneller gedaan, waardoor het toestel sneller aan je wensen en behoeften voldoet. 

Regelmatig contact is belangrijk
Het is van belang om regelmatig in contact te blijven met je audicien. Eerder schreven we al over dat uit onderzoek blijkt dat wanneer iemand 1 of 2 keer per jaar contact heeft met een audicien, het hoortoestel ruim 40% meer uren per dag wordt gedragen. Tijdens dit contact zorg je ervoor dat je hoortoestel naar behoren werkt. Uiteraard is het erg handig dat dit vandaag de dag dus ook online kan!

gerelateerde pagina's: